Logo
Odštampajte ovu stranicu

PRVI MEĐUNARODNI KONGRES ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

PRVI MEĐUNARODNI KONGRES

ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

Prvi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 7. i 8. oktobra 2017. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata, radionice namenjene mladim arhitektima starosti do 35 godina, studentima i doktorantima, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 6. do 8. oktobra. Namenjen je arhitektima, inženjerima, studentima, dizajnerima, kreativnoj zajednici i stručnjacima tangentnih oblasti.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po prvi put u Srbiji, razmene iskustava sa sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Predavači na Kongresu su:

Einar Jarmund, Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter, Norveška

Mischa Witzman, Karawitz Architecture, Francuska

Georg W. Reinberg, Architektur büro Reinberg, Austrija

Taro Tsuruta, Tsuruta Architects, Velika Britanija

Hans Murman, Murman Arkitekter, Švedska

László Földes, Földes & Co. Architects, Mađarska

Alessio Battistella, ARCo – Architettura e Cooperazione, Italija

Kristoffer Tejlgaard, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Danska

Petra Ostanek, OPA, Slovenija

Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Hrvatska

Dušan Ignjatović, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija

Vladimir Lovrić, Arhisolar, Srbija

Dvodnevne radionice namenjene mladim arhitektima će voditi Alessio Battistella iz Italije i Kristoffer Tejlgaard iz Danske.

Prijave za kongres su otvorene, a za rane prijave do 7. septembra omogućen je popust. Prijave se vrše putem zvaničnog sajta konresa http://saee-congress.com/#karte

Program kongresa i imena predavača sa biografijama se takođe nalaze na sajtu http://saee-congress.com/#program

mozaik

KONTAKT OSOBA:

Tijana Janković

PR menadžer
+381 11 2175 978

+381 63 8914 030

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.