Logo
Odštampajte ovu stranicu

HERSUS Vebinar – februar 18-19, 2021

Pozivamo sve zainteresovane članove akademske i profesionalne zajednice da uzmu učešće u ovom događaju. Više informacija o projektu i vebinaru: hersus.org

 

 

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo o uspešnom početku realizacije novog Erasmus+ projekta strateških partnerstava u oblasti visokog obrazovanja za koji je Univerzitet u Beogradu, Arhitektonski fakultet realizator projekta.

 

Projekat pod nazivom Jačanje svesti o nasleđu i održivosti građene sredine u visokom obrazovanju u oblasti arhitekture i urbanizma (Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education), HERSUS nastoji da poboljša i testira inovativne nastavne prakse u polju održivosti građene sredine i nasleđa, te da osnaži kompetentnost i motivaciju nastavnika i istraživača u oblasti arhitekture i urbanizma da uključe elemente nastavnih planova i programa koji će imati inovativne rezultate primenjive u polju edukacije, istraživanja i prakse. Za više informacija o projektu i članovima konzorcijuma možete pogledati zvaničan vebsajt projekta http://hersus.org/.

 

U skladu sa planiranim projektnim aktivnostima, pozivamo Vas da uzmete učešće u prvom HERSUS naučno-stručnom i diseminacionom skupu koji će biti organizovan u formi vebinara od 18. do 19. februara 2021. godine putem platforme Zoom i koji će biti otvoren za sve zainteresovane nastavnike, istraživače, studente, profesionalce relevatne za temu projekta. Vebinar je organizovan od strane Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, uz podršku svih visokoškolskih ustanova koje učestvuju na projektu. Zvaničan jezik skupa je engleski.

 

Okupljajući HERSUS pridružene partnere, kao i širu profesionalnu i akademsku zajednicu, prvi deo Vebinara je usmeren na predstavljanje rezultata prve faze projekta u vidu HERSUS uvodne prezentacije uz interaktivnu diskusiju. U okviru ove prezentacije biće predstavljene informacije o članovima konzorcijuma, zajedno sa prezentacijom dugoročno očekivanih rezultata projekta.

 

Drugi deo Vebinara predstavlja Seminar o savremenim pristupima održivosti urbanog i arhitektonskog nasleđa i biće realizovan kroz sedam keynote predavanja u okviru tri vodeće teme: (a) Rekonstrukcija, (b) Ponovna upotreba nasleđa i (c) Rezilijentnost i klimatske promene, dok će predstavnici svih pet škola koje učestvuju u konzorcijumu prezentovati specifične nastavne metodologije.

 

Pozivamo sve zainteresovane članove akademske i profesionalne zajednice da uzmu učešće u ovom događaju. Više informacija o projektu i vebinaru: hersus.org

 

Link ka kompletnoj Agendi:

 

http://hersus.org/wp-content/uploads/2021/02/HERSUS-Webinar-Agenda.pdf

 

Link za registraciju:

https://zoom.us/webinar/register/4216124411705/WN_8Q_EKHsHRBCVWrVUcgzH1Q