*
Društvo arhitekata Beograda - "O Arhitekturi u Galeriji SANU

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

"O Arhitekturi u Galeriji SANU

U Galeriji nauke i tehnike SANU u ponedeljak, 9. decembra, bice otvorena medunarodna izložba "O ahritekturi" koja je prateci dogadaj medunarodne naucne konferencije "O arhitekturi", koju je organizovala Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice - STRAND.

Izložbu ce, kako je najavljeno iz SANU, svecano otvoriti akademik Milan Lojanica.

Tema konferencije je složenost i višeznacnost arhitekture, a u osnovi definisanja tematskih blokova je savremeni interdisciplinarni pristup: "Fenomenologija arhitekture", "Arhitektura i umetnost" i "Tehnologija i arhitektura".

U okviru tematskih blokova razmatrace se suštinski pristupi temi arhitekture, ciju okosnicu uvek cini umetnost, ali i inovativni projekti koje namecu nove teme i izazovi, kao globalizacija ili inovacije gradevinskih materijala, dizajna i tehnologije, koje doprinose novoj estetici i drugacije shvacenom funkcionalizmu.

Izložba u Galeriji nauke i tehnike pratice pomenute tematske celine i obuhvatice vizije grada/arhitekture od beleženja trenutka gradskog života do utopijske predstave putem crteža, projekata, fotografije i instalacija.

Autori izložbe koja traje do 16. decembra su renomirani umetnici i arhitekte iz zemlje i inostranstva.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina