*
Društvo arhitekata Beograda - Nove knjige iz oblasti arhitekture CLIO

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Nove knjige iz oblasti arhitekture CLIO

 

Ponuda novih knjiga iz oblasti arhitekture izdavačke kuće CLIO

Posebna ponuda za članove Društva arhitekata Beograda, uz člansku kartu 

 

Endrju Bendžamin 

FILOZOFIJA ARHITEKTURE 
preveo s engleskog Živojin Bata Kara-Pešić

Puna cena 1512 din, cena sa popustom 40% 907.20 din

Filozofija arhitekture je jedna od retkih knjiga koja uspostavlja obrise filozofskog procenjivanja arhitekture i iznosi posebnost njene prakse i teorije. Ovaj blistavi niz ogleda razotkriva subjekt arhitekture, zalazeći u opsežan raspon, od pamćenja do distopija naučne fantastike. Zalažući se za nerazlučivost forme i funkcije, autor istražuje odrednice okružja koliko i mogućnost njegovog preinačivanja. Njegova analiza prirode složene ponovljivosti uzima u obzir i mogućnost prosuđivanja, takvoga koje bi proisteklo iz ponovnog promišljanja arhitekturalne politike.

Endrju Bendžamin je profesor filozofije i direktor Centra za istraživanja u oblasti filozofije i književnosti pri Univerzitetu u Vorviku. Gostujući analitičar arhitekture pri Udruženju arhitekata u Londonu i gostujući profesor teorije arhitekture na Kolumbijskom univerzitetu u Njujorku.

 

Preporučujemo i:

 

Radivoje Dinulović 
ARHITEKTURA POZORIŠTA XX VEKA

Puna cena 1836 din, cena sa popustom 40% 1101.60 din

Autor daje pregled pozorišne arhitekture u Evropi, od grčke i rimske klasike, preko renesanse u Engleskoj i Italiji, baroka u Italiji i Francuskoj, pozorišta XVIII i XIX veka, do modernih ideja. Knjiga predstavlja dragocen i u nas jedinstven doprinos razumevanju interakcije arhitekture i pozorišta, fizičke kuće i prostora za predstavu i gledaoca. Dinulović upoznaje čitaoce s reformatorima koji predstavljaju ključnu kariku u razvoju modernog mišljenja o pozorišnoj arhitekturi. Knjiga je opremljena bogatim i iscprnim indeksom, napomenama, bibliografijom i ilustracijama.

Radivoje Dinulović profesor je na departmanu za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banja Luci. Jedan je od osnivača Yustata i član Komisije za obrazovanje Međunarodne asocijacije za scenografiju, pozorišnu arhitekturu i tehnologiju OISTAT. Pokrenuo je i vodio grupu za scenski dizaj na postdiplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.  Autor je više od stotinu arhitektonskih i urbanističkih projekata, među kojima je i šesnaest pozorišta u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Rusiji.

Knjige možete naručiti telefonom 011/2626-858 i 011/2622-013, slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  ili u našoj redakciji u Gospodar Jovanovoj 44 u Beogradu.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina