*
Društvo arhitekata Beograda - Trimo international research award 2012

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Trimo international research award 2012

TRIMO NASTAVLjA SARADNjU SA VISOKOOBRAZOVNIM INSTITUCIJAMA

Beograd, 31. januar 2012 - U okviru konkursa „PODELI SVOJE ZNANJE – UKLJUČI SE U TAKMIČENJE“, Trimo i ove godine, jedanaesti put za redom, pruža šansu srpskim akademcima da svoje naučne radove, primenljive u praksi, uporede sa kolegama iz još 14  evropskih država. U okviru konkursa, koji je otvoren do 18. marta 2012, diplomci i postdiplomci sa fakulteta za arhitekturu, industrijski dizajn, građevinu, mašinstvo, biznis i ekonomiju imaće priliku da za naučne radove odbranjene tokom kalendarske 2011. konkurišu za Trimove nagrade za istraživanje, ali i da se izbore za mogućnost da nastave saradnju sa vodećom evropskom građevinskom kompanijom. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu da pronađu na sajtu http://www.trimo-researchawards.com/en.

Na takmičenje mogu da se prijave diplomski, specijalistički, magistarski i doktorski radovi  iz sledećih disciplina: arhitektura, industrijski dizajn, građevina, mašinstvo i biznis (internacionalizacija, marketing, upravljanje inovacijama, kultura inovacija).  Kriterijum za ocenjivanje radova biće savremenost naučnih dostignuća, novi pristupi i rešenja koja mogu da se upotrebe u praksi, a čiji rezultati mogu da doprinesu uspehu Trima.

Od 2001, dodeljeno je više od četiristotina nagrada, a više od četvrtine nagrađenih sarađuje sa Trimom na različite načine i posle dobijanja nagrade, uglavnom na razvojnim projektima. U dosadašnjim konkursima, akademski građani Srbije bili su na vicešampionskoj poziciji po broju dodeljenih nagrada – ukupno 34 do sada. Trimov konkurs je sa ekspanzijom ekonomske krize sada utoliko aktuelniji jer predstavlja priliku da srpski mladi naučnici i njihovi mentori steknu internacionalnu afirmaciju, važne veze za dalji profesionalni razvoj i realizaciju svojih radova u praksi.

Od osnivanja konkursa, Trimo kompanija teži da ohrabri razmenu informacija, znanja i ideja, između kompanije u sredini u kojoj posluje i mladih istraživača koji obećavaju, a rade u oblastima koje su povezane sa kompanijom.

Trimo nagrade za istraživanje ohrabruju inovacije i kreativnost, i predstavljaju internacionalne nagrade sa prestižnom reputacijom. Takmičenje je otvoreno za akademce iz Srbije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke Republike, Nemačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Poljske, Slovačke, Španije, Turske i Velike Britanije.

Kandidati na konkurs mogu da se prijave najkasnije do 18. marta 2012. Komisija za istraživački rad koju imenuje Trimo razmotriće prijavljene radove, koji su prethodno pozitivno ocenjeni od strane profesora fakulteta odakle rad dolazi.

Kandidati mogu da se prijave popunjavanjem prijave objavljene na sajtu Trimo Research Awards (http://www.trimo-researchawards.com) i prijavljivanjem ili ličnom dostavom originalnog rada do 18. marta 2012, na adresu Trimo d.d., Komisija za istraživački rad, Prijateljeva cesta 12, 8210 Trebnje, Slovenija.

Za više informacija, kandidati mogu da se obrate na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Za više informacija, molimo Vas da kontaktirate službu za odnose sa javnošću Trimo inženjeringa,

Valentina Miladinović,  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ++381 (0) 64 885 2825

Pismo uredniku

Kompanija Trimo u okviru svoga poslovanja aktivno učestvuje u nagrađivanju najboljih i doprinosi razvoju akademske struke u celini na prostorima gde kompanija posluje. Pored Trimovih nagrada za istraživanje, Trimo svake druge godine raspisuje i Trimo nagrade za arhitekturu kao i internacionalni konkurs Trimo Urban Crash, namenjen studentima arhitekture i dizajna. Na srpskom tržištu, Trimo je prisutan preko kćerke-kompanije Trimo inženjering. To je prvi srpski proizvođač krovnih i fasadnih sistema i izvođačka kuća, jedna od četiri proizvodne kompanije internacionalne Trimo grupe, direktno prisutne u 25 zemalja Evrope i Bliskog Istoka.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina