*
Društvo arhitekata Beograda - KONKURS ZA IDEJE 2017

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

KONKURS ZA IDEJE 2017

f u t u r e  a r c h i t e c t u r e  p l a t f o r m . o r g 
KONKURS ZA IDEJE 2017
Otvoren do 9. januara 2017.

Posle uspešnog prvog ciklusa aktivnosti u početnoj godini, Future Architecture Platform raspisuje novi konkurs za sve one, širom Evrope, koji žele da učestvuju u programu Future Architecture u 2017. godini. Platforma poziva sve kreativce koji tek stupaju na scenu, da se prijave sa svojim idejama, vizijama i projektima koje smatraju važnim za budućnost arhitekture. Učesnici treba da artikulišu svoje predloge u formi arhitkotonskog statement-a, socijalnog angažmana, biznis modela, novog konstruktivnog rešenja, prozvodnje životnog prostora ili ideje koju učesnici smatraju neizostavnom ili veoma važnom za razmatranje u vezi budućnosti arhitekture u Evropi. Svi predlozi biće objavljeni na web site-u Future Architecture Platform. Samom prijavom učesnici će biti uvršteni na listu umetnika i profesionalaca koji mogu biti pozvani da učestvuju na izložbama, konferencijama, serijalima predavanja, radionica i drugih događaja koji će biti organizovani od strane članica Platforme.
 
Konkurs je otvoren do  9. janura 2017. godine. Prijavom na konkurs učesnici  se istovremeno registruju da učestvuju u evropskom programu događaja organizovanih od strane članica Future Architecture Platform. Do 16. januara 2017. organizacije-članice Platforme zajedno sa publikom će na osnovu priloženih ideja izabrati učesnike iz različitih oblasti kreativnih disciplina. Izabrani učesnici biće pozvani u Ljubljanu da predstave svoje vizije u okviru Future Architecture Matchmaking konferencije, 16-18. februara 2017. u Muzeju arhitekture i dizajna (MAO). Nakon ove konferencije članice Future Architecture Platform će izabrati učesnike koje će uvrstiti u svoje programe i događanja koji će se odvijati u periodu 1.3 - 31.10.2017. godine širom Evrope.

Future Architecture Platform i njenih 14 članica i 4 pridružena člana pozivaju zainteresovane da učestvuju na 4 izložbe, 5 konferencija, 3 ciklusa predavanja, 6 radionica i jednoj ekskurziji. Sve ove aktivnosti biće realizovane uz podršku izdavačke platfome FAP i kroz mrežu mobilne logističke podrške. Projekati nastali u okviru Future Architecture Platform biće predstavljeni u okviru festivala koji će se održati od 26. septembra do 1. oktobra 2017. u Ljubljani, kada će članice, učesnici i publika biti u prilici da procene radove i postignute rezultate, kao i da definišu buduće modele saradnje u okviru Platforme.
 
Platforma će pokriti putne troškove (evropske destinacije) i smeštaj izabranih učesnika Matchmaking konferencije. Članice Platforme će pokriti putne troškove (evropske destinacije) i smeštaj i obezbediti honorar za autore koje će pozvati da učestvuju u njihovim manifestacijama.
Možete da se prijavite ako:

  • možete da dokumentujete svoja profesionalana postignuća (radove, realizacije, izložbe, publikovana dela, prikaze, stipendije, nagrade)
  • Vaš rad nije široko prepoznat od strane kustosa, kritičara i publike (u potrazi smo za autorima koji tek stupaju na scenu, talentima koji obećavaju, a koji još nisu stekli šire priznanje)
  • Vaš rad nije stariji od dve godine

Gde da se prijavite?
Future Architecture platform website (futurearchitectureplatform.org)
 
Javno glasanje
Future Architecture Platforma je posvećena približavanju ideja o oblikovanju životnog prostora sadašnjosti i budućnosti ljudima koji žive u gradovima. Platforma podržava dijalog i pokušava da kompleksne teme iz oblasti arhitekture približi svima, kao i da promoviše održivo životno okruženje. Ona podržava građane da iznose svoja mišljenja, iskustva, stavove i predloge za gradove.
 
Upravo zbog toga ovaj konkurs daje mogućnost i publici da glasa za svoje omiljene ideje. Ideja sa najviše glasova publike biće automatski uvrštena i autor će biti pozvan na Matchmaking konferenciju. Glasanje se vrši preko Future Architecture website i biće otovreno do 00.00 CET, 16. januara 2017.


Future Architecture Platformu čine:
Museum of Architecture and Design, Ljubljana (SI) koordinator;  i članice: Oris House of Architecture, Zagreb(HR), Museum of Architecture in Wrocław (PL), Belgrade International Architecture Week BINA (SR), National Museum of MAXXI Century Arts, Rome (IT), House of Architecture, Graz (AT), Copenhagen Architecture Festival (DK), Tirana Architecture Week (AL), One Architecture Week (BG), Design Biotop, Ljubljana (SI), Lisbon Architecture Triennale (PT), dpr-barcelona (ES), CANactions, Kiev(UA), Bureau N, (DE); pridružene članice: Swiss Architecture Museum, Basel (CH), Prishtina Architecture Week (RKS), Forecast, Berlin (DE), Calouste Gulbenkian Foundation (PT)

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina