*
Društvo arhitekata Beograda - Udruženje arhitekata Srbije raspisuje konkurs za dodelu Godišnjih nagrada za arhitekturu za 2022.godinu

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Udruženje arhitekata Srbije raspisuje konkurs za dodelu Godišnjih nagrada za arhitekturu za 2022.godinu

Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje za:

A. Najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31.12.2022.godine za Godišnju nagradu „Aleksej Brkić“.

B. Izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u   konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije , u protekloj godini, zaključno sa 31.12.2022.

C. Nagrada za najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2022. godini.

Žiri za dodelu nagrada :

Predsednik Žirija:

Prof. Vladimir Lojanica, arhitekta, Beograd 

članovi  Žirija:

-          Danilo Dangubić, arhitekta, Beograd

-          Prof. dr Goran Jovanović, arhitekta, Niš

-          Stevan Šušak, arhitekta, Zrenjanin

-          Aleksandra Marinčić, arhitekta, Novi Sad

Predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

-          prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit obavezna predaja i digitalno  ( cd, dvd ili usb ) u pdf formatu, RGB sistem / do 150 dpi, formata A3;

-          izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše;

-          predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu;

Za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

-          prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafičke priloge projekta koji će omogućiti uvid u sadržaj i rešenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektuobavezna predaja i digitalno  ( cd, dvd ili usb ) u pdf formatu, RGB sistem / do 150 dpi, formata A3.

Konkurs za nagradu se raspisuje 14.07.2023., a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 01.10.2023. godine do 15,00 časova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udruženja arhitekata Srbijei Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, radnim danima od 10,00 do 14,00 časova, kontakti UAS/DAB: 011/3230-059, 3239-754, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

UDRUŽENJE ARHITEKATA SRBIJE - raspis konkursa.pdf

 

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina