*
Društvo arhitekata Beograda - Dan Saveta zelene gradnje Srbije u okviru Svetske nedelje zelene gradnje 2023

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Dan Saveta zelene gradnje Srbije u okviru Svetske nedelje zelene gradnje 2023

Pozivamo Vas da nam se pridružite tokom Svetske nedelje zelene gradnje - #WGBW2023, posetite događaje koje organizujemo, i budete prepoznati među liderima globalne inicijative i kampanje  Gradimo tranziciju - #BuildingTheTransition

Aktivnosti koje sprovodimo tokom naredne nedelje, od 11. do 15. septembra, u svetlu su nove nacionalne regulative koja se tiče zelene gradnje. Zakonom predviđena obavezna zelena sertifikacija javnih objekata i svih objekata preko 10.000 kvadratnih metara, kao i podsticajne mere namenjene zelenoj gradnji, uticaće na sve direktne i indirektne aktere građevinskog sektora. Značajnu ulogu u reoblikovanju imaće ne samo investitori, projektanti, izvođači i proizvođači, već i finansijske institucije koje će svoje zeleno finansiranje preusmeriti i u ovaj sektor; formiraće se novo tržište potražnje za nekretninama koje će vrlo brzo biti prepoznate  po benefitima zelene gradnje kao dokazano najkvalitetnije za korisnike.

12. septembra prisustvujte Danu Saveta zelene gradnje Srbije TRANZICIJA U SLUŽBI ZELENE AGENDE. Program je, u kontekstu pomenutih novina u nacionalnoj regulativi,  podrška i podsticaj lokalnom građevinskom sektoru i svima zainteresovanima, u cilju pružanja uvida, znanja i alata koji će omogućiti da se što lakše i brže prilagodimo i primenimo, te gradimo tranziciju ka održivoj budućnosti. Za prisustvo događaju neophodna je REGISTRACIJA, bilo da prisustvujete uživo ili onlajn.

 

14. septembra pridružite nam se u ZELENOJ TURI obilaska poslovnog objekta Delta House, nosioca LEED-Gold sertifikata. Kroz ovu vođenu turu imaćete prilike da se upoznate sa savremenim rešenjima i sistemima koji su primenjeni na ovoj zgradi kako bi je učinili primerom održive i zelene gradnje. Tura se organizuje u dva termina, u 11:00 i u 13:00 časova, a broj mesta je ograničen zbog čega je neophodna REGISTRACIJA.

  

Aktivnosti Saveta zelene gradnje Srbije, kao nacionalnog člana WorldGBC, vidljive su na svetskoj Mapi aktivnosti WGBW23.  

Za dodatne informacije, možete posetiti naš sajt serbiagbc.rs, pratiti naše društvene mreže, ili nas direktno kontaktirati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina