*
Društvo arhitekata Beograda - “BIG Architecture” festival u Ljubljani, 15. i 16. maja 2024. godine

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

“BIG Architecture” festival u Ljubljani, 15. i 16. maja 2024. godine

 

 

 

U sredu i četvrtak, 15. i 16. maja 2024. godine, BIG Architecture Ljubljana Festival okupiće vodeće stručnjake iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera iz jugoistočne Evrope i šire u glavnom gradu Slovenije kako bi predstavili svoje najnovije projekte, diskutovali o aktuelnim temama i prikazali inspirativne inovacije. Festival će takođe pružiti priliku za umrežavanje i razmenu svežih ideja u opuštenoj atmosferi.

 

Međunarodna konferencija, sajam i mnogo više

 

BIG Architecture Ljubljana festival se vraća u L56 u Litostrojskoj ulici broj 56, sredinom maja, okupljajući arhitekte, dizajnere enterijera, inženjere, urbaniste, investitore i studente arhitekture. Na međunarodnoj konferenciji In Search of Beauty: Between Tradition and Innovation, posetioci će imati priliku da čuju nacionalne i međunarodne govornike koji će diskutovati o arhitektonskim narativima van ustaljenih okvira. Pored toga, festival će ugostiti preko 70 izlagača koji će prikazivati svoje inovacije na Trade Show: Innovation Premieres. Dobitnici BIG SEE nagrada, koje predstavljaju najizuzetnija dostignuća u arhitekturi i dizajnu, biće predstavljeni tokom dva dana.

 

Veliki potencijal za stvaraoce iz Jugoistočne Evrope

 

Zavod BIG, koji organizuje festival, posvećen je ujedinjenju zemalja Jugoistočne Evrope (SEE) i naglašavajući izuzetne ali često zanemarene umetnike. BIG SEE platforma obuhvata 21 zemlju u regionu, predstavljajući tržište od 350 miliona ljudi i pružajući brojne mogućnosti za umrežavanje.

 

Pet temeljnih diskusija - pet različitih perspektiva

 

Posetioci će imati priliku da prisustvuju na pet temeljnih rasprava vođenih od strane stručnjaka iz Jugoistočne Evrope. Prva panel diskusija će istražiti italijanski dizajn, istražujući teme inkluzivnosti, inovacije i održivosti u proizvodnji. Nakon toga, dekani fakulteta iz SEE regiona će razmotriti neformalne pristupe u formalnom obrazovanju, dotičući se eksperimentalnih metoda u arhitektonskoj pedagogiji. Međunarodni panel kustosa i urednika će razgovarati o efikasnoj upotrebi digitalnih medijskih platformi za komuniciranje arhitekture široj javnosti. Glavni gradski arhitekti prestonica će raspravljati o kompleksnom odnosu između politike i arhitekture. Na kraju, u završnoj debati, predstavnici arhitektonskih komora i strukovnih udruženja će istražiti različite pristupe organizaciji arhitektonskih konkursa u različitim lokalnim zajednicama.

 

Druženje i umrežavanje u opuštenoj atmosferi

 

Za vreme pauze od dinamičnog programa, organizatori pozivaju posetioce u SEEnergy Roomprostor namenjenom opuštanju, uživanju u muzici na SEE festivalu regiona i neformalnom umrežavanju, i to u sredu i četvrtak od 10 do 18 časova. Prvi dan festivala, 15. maja, završiće se žurkom SEEnergy Party, na kojoj će nastupiti bas kvartet Bassomania i DJ August Braatz. BIG Architecture Ljubljana Festival završiće se svečanom dodelom BIG SEE Grand Prix nagrada i gala večerom.

 

Učešće na BIG Architecture Ljubljana Festivalu je besplatno uz poziv organizatora. Više informacija o pozivima i programu možete pronaći na: bigsee.eu/visit-big-architecture.

BESPLATNA REGISTRACIJA SAMO SA POZIVNICOM koju možete preuzeti OVDE

 

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina