*
Društvo arhitekata Beograda - Santjago Kalatrava

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Santjago Kalatrava

Četvrtak, 17. januar, 19:00

Galerija Instituta Servantes 

Čika Ljubina 19

 

Organsko u Kalatravinom delu


Otvaranje izložbe posvećene svetski poznatom arhitekti Santjagu Kalatravi

Lus Martin (Valensija, 1970) je fotograf koja je završila studije fotografije na Kingsvej koledžu u Londonu. Bavila se modnom fotografijom i portretima za mnoge časopise i novine međunarodnog renomea. Oblasti njenog interesovanja su moda, portret, arhitektura, apstraktne slike i scene iz svakodnevnog života.

Ovom prilikom predstaviće se Beogradu odabranim fotografijama iz serije Organsko u Kalatravinom delu na temu radova velikog španskog arhitekte Santjaga Kalatrave.

Biće izložene fotografije nastale posmatranjem i tumačenjem Kalatravinih radova u njegovom rodnom gradu, Valensiji. Izložba se temelji na organskom, živom aspektu koji karakteriše prostore koje Kalatrava osmišljava. Od kada je krajem osamdesetih godina dizajnirao prve objekte pa sve do Grada umetnosti i nauke, njegovo delo bilo je dovođeno u vezu sa odlikama gotike i jasnim uticajem Gaudija, koji je takođe u gotskoj arhitekturi našao inspiraciju za mnoga svoja dela. Kalatravini potporni i dekorativni elementi podsećaju na delove životinja. U njima se prepliću organsko/životinjsko/biljno/ljudsko sa belom i sjajnom mediteranskom svetlošću kojom je okupana Valensija.

Izložba će biti otvorena do 15. februara.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina