*
Društvo arhitekata Beograda - Urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje mosta preko Dunava

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje mosta preko Dunava

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada raspisala je Urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje mosta preko Dunava na postojećim stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa u Novom Sadu.
Predmet konkursa je izrada idejnog rešenja mosta, tunela i pristupne pešačke i biciklističke veze sa obe strane Dunava, navodi se u dokumentaciji. Cilj konkursa je revitalizacija dela trase nekadašnje pruge, kako bi se ostvarila veza između rekreativne zone keja sa novosadske strane i podunavskog bedema sa petrovaradinske strane, odnosno Novog Sada i Petrovaradina.
Potrebno je i definisanje detalja parternog uređenja, ozelenjavanja i rasvete okolnih pripadajućih površina.
Кrajnji rok za predaju radova je 31. oktobar 2019. godine, do 10 sati, a istog dana će se obaviti i otvaranje radova. Rok završetka rada žirija je 25. novembar, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije u roku od pet dana od dana odluke.
Konkurs predviđa tri nagrade: prvu od četiri miliona dinara, drugu od 2,5 miliona dinara i treću od milion dinara. Jedan rad je moguće otkupiti u vrednosti od 200.000 dinara.

Više informacija na  http://ugzins.rs/jn/JNPregled.aspx

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina