*
Društvo arhitekata Beograda - Nagrada Ranko Radović 2022

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Nagrada Ranko Radović 2022

ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, WIENERBERGER d.o.o. KANJIŽA, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije, kao suosnivači - objavljuju

 

Konkurs je raspisan u skladu sa Pravilnikom Nagrade Ranko Radović i počinje da teče od četvrtka, 01.09.2022. godine a završava se 14.10.2022. godine.

 

Javni poziv – konkurs

za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

 

Na osnovu Pravilnika o dodeli Nagrade Ranko Radović koji je doneo Osnivač, imenovani su članovi tri žirija za tri kategorije Nagrade, koja se dodeljuje za:

 

1. kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte;

2. realizovano arhitektonsko delo dovršeno u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade; 

3. televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade

 
Žiri Nagrade
 

Kategorija (1) 

prof. emeritus Ognjenka Finci, dipl. inž. arh. (predsednica)
prof. dr Miljana Zeković, dipl. inž. arh.

prof. dr Zoran Đukanović, dipl. inž. arh.


Kategorija (2) 

Dragoljub Bakić, dipl. inž. arh. (predsednik)
Bratislav Gaković, dipl. inž. arh.

Vladimir Milenković, dipl. inž. arh.

 

Kategorija (3)

prof. dr Mia David, dipl. inž. arh, scenograf, kustos (predsednica)

dr Ana Džokić, dipl. inž. arh, kustos

Boris Miljković, reditelj, pisac

  

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, ustanove, udruženja, strukovnih organizacija, kao i sva zainteresovana lica koja su ostvarila rezultate u jednoj od tri kategorije, sa teritorije Srbije, kao i iz drugih zemalja.

Konkurs je raspisan u skladu sa Pravilnikom Nagrade Ranko Radović i počinje da teče od četvrtka, 01.09.2022. godine a završava se 14.10.2022. godine.

 

Način dostavljanja konkursnih radova

KATEGORIJA (1) dostaviti 

1. originalni materijal (dostaviti 3 primerka za žiri i 1 primerak za potrebe izložbe i arhivu, 3 primerka knjige će biti vraćena autorima). 

2.  konkursni rad dostaviti i u PDF formatu preko We transfera, USB-a ili CD-a/DVD-a kao i naslovnu stranu rada i ličnu fotografiju.

 

KATEGORIJA (2) dostaviti 

1. fotografije i crteže na plakatu 40x100 cm (vertikalno), kaširano na karton-peni 5mm. Plakat će se koristiti za žiriranje i zajedničku izložbu svih prispelih radova. Uputstvo za formiranje plakata i template možete preuzeti ovde http://www.ulupuds.org.rs/nrr%202015/RR2015_plakat-uputstvo.pdf

2. CD/DVD/USB sa ilustracijama objekta (kao dodatni materijal za Žiri) i ličnom fotografijom (dostaviti 3 primerka za svakog člana žirija). Dodatni materijal za Žiri možete poslati i preko We transfera.

 

KATEGORIJA (3) dostaviti

1. fotografije, ilustracije, crteže na plakatu 40x100 cm (vertikalno), kaširano na karton-peni 5mm. Plakat će se koristiti za žiriranje i zajedničku izložbu svih prispelih radova. Uputstvo za formiranje plakata i template možete preuzeti ovde http://www.ulupuds.org.rs/nrr%202021/RR2021_plakat-uputstvo.pdf

2. materijal na CD-u/DVD-u/USB-u  (dostaviti 3 primerka za svakog člana žirija) i ličnu fotografiju. Dodatni materijal za Žiri možete poslati i preko We transfera.

 

Nagrada se dodeljuje 21. decembra 2022. godine i sastoji od: Plakete, Povelje i Novčanog iznosa.

 

Prijavljivanje

Pravilnik Nagrade Ranko Radović, elementi konkursa i elektronski formular za prijavu na konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović nalaze se na web adresi: www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm

Konkursni radovi se dostavljaju na adresu:

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - ULUPUDS 

Terazije 26/II,11103 Beograd 4, Srbija, Poštanski fah 87, PAK 106806

Telefon: 011/2688-721;e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

sa naznakom Za Nagradu Ranko Radović 2022.

 

Krajnji rok za prijem radova je 14. oktobar 2022. godine

 

Kako bi se izbegli problemi sa carinom, za radove koji se šalju iz inostranstva, molimo da se na pošiljkama napše sledeće: Adm. pošta bez vrednosti/Sample without value.

Troškove slanja radova snosi sam autor. Konkursni materijal se ne vraća.

 

Izložba

Učesnici konkursa će biti prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja će biti otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca na dan dodele Nagrade 21. decembra 2022. godine. Tokom  2023. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.


Katalog

Učesnici konkursa prijavom potvrđuju svoju saglasnot da im rad bude izložen na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova na kojoj će biti istaknuti dobitnici Nagrade. Svi izlagači imaju pravo na po jedan primerak kataloga koji mogu preuzeti na dan dodele Nagrade. Troškove naknadnog slanja kataloga poštom snosi sam autor.

 

Pokrovitelj Nagrade Ranko Radović  

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

 

RR_Konkurs22.pdf

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina