*
Društvo arhitekata Beograda - ARHITEKTURA U KONTEKSTU MALIH MOGUĆNOSTI - Studio RAUM

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

ARHITEKTURA U KONTEKSTU MALIH MOGUĆNOSTI - Studio RAUM

Ciklus predavanja

„Arhitektura u kontekstu“

ARHITEKTURA U KONTEKSTU MALIH MOGUĆNOSTI

Studio RAUM Arhitekti ( Aleksandra Raonić, dia, Miloš Raonić, dia i Branislav Ristović,dia)
predstavlјa Jelena Grbić, dia

16. decembar 2015 god.

Galerija Artget, Trg republike 5/Isprat

početak: 19,30 časova

Studio RAUM Arhitekti, osnovan 2007. godine, čini afirmisani tim mladih arhitekata koji iza sebe ima nekoliko značajnih realizovanih projekata dobro poznatih stručnoj, ali i široj javnosti. Dobitnici su brojnih nagrada na relevantnim domaćim i međunarodnim arhitektonskim i urbanističkim konkursima. Z svoj rad dobili su i dva prestižna priznanja: Godišnju nagradu UAS-a za delo izvedeno u inostranstvu 2012. godine i nagradu "Ranko Radović" za realizovano arhitektonsko delo 2013. godine.

Kontekst ograničenih finansijskih mogućnosti, u kome danas mlade arhitekte stvaraju, karakteriše kreativnost u svakom koraku nastanka arhitektonskog dela i raznovsnost tema kojima RAUM Arhitekti nastoje da se bave i koje istražuju kroz svoje projekte. Njihov izraz, pored arhitektonskog i urbanističkog dizajna, definišu inovacije i dizajnerski izazovi u raznim oblicima, sa elementima društvene odgovornosti, kulturnih vrednosti i zabave u stvaralačkom procesu.

U razgovoru sa Milošem Raonićem i Branislavom Ristovićem iz studija RAUM Arhitekti, kroz predstavljanje njihovog rada, biće reči o izazovima sa kojima su mlade arhitekate danas suočene u kontekstu ekonomske krize, retkih prilika za praktičan rad u domenu arhitektonskog i urbanističkog dizajna i veoma ograničenih sredstava za realizaciju projekata, o budućnosti mladih arhitekata i dizajnera, ali i o njihovim ličnim uzorima, principima i interesovanjima kada je u pitanju arhitektonsko stvaralaštvo.

Jelena Grbić

Arhitekta i istraživač, osnivač NVO "Grupa arhitekata", udruženja arhitekata i studenata arhitekture angažovanih u različitim oblastima struke. Aktuelni sekretarDo.co.mo.mo Srbija, nacionalne sekcije Do.co.mo.mo International - međunarodne radne grupe za dokumentaciju i zaštitu zgrada, mesta i celina modernog pokreta. Od 2015. godine član ICOMOS-a, međunarodnog saveta za spomenike i spomeničke celine.

Fotografije

Stambeno naselje u ulici dr. Ivana Ribara, Novi Beograd; Foto: RAUM - Dragan Babović, Branislav Ristović

 

Obdanište u Stublinama, Obrenovac; Foto: RAUM - Branislav Ristović

 

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina