*
Društvo arhitekata Beograda - Предавање "Улога савремене архитектуре у туризму - Утицај елемената модерне архитектуре"

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Предавање "Улога савремене архитектуре у туризму - Утицај елемената модерне архитектуре"

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије и његове колективне чланице Друштва инжењера и техничара Суботице, у Београду ће у петак  16. марта 2018. године, проф. др Eva Schultz из Будимпеште, одржати предавање на тему "Улога савремене архитектуре у туризму - Утицај елемената модерне архитектуре"

Г-ђа Schultz ће у оквиру свога предавања покушати да презентује улогу коју модерна и савремена архитектуре има на туризам. У историјском делу Будимпеште, Градском парку, у току је огромна инвестиција названа Лигет пројекат, чији је циљ да се изгради музејски дистрикт, делимично увећавањем постојећих класичних музеја, делимично изградњом нових. Сврха пројекта је да се промени изглед мађарске престонице и да се самим тим привуче већи број туриста. Овај пројекат је био и главни мотивациони фактор да се започне истраживање на ову тему 2013. године.

Истраживање релације која постоји између архитектуре и туризма представља мултидисциплинарни задатак. Поред приступа везаног за аспект историје уметности и економску тачке гледишта, неопходно је објаснити и разлике које постоје између модерне и савремене уметности, као и ставити акценат на трендове у туризму и на сам процес настајања туристичких производа. Истраживање је базирано на прикупљању секундарних података. Као главни извори података коришћени су веб сајтови који се баве међународним туризмом, прегледне студије, извештаји обука и тезе реализоване од стране студената на смеру Угоститељство и туризам, на Будимпештанском факултету за трговину. Узмајући у обзир циљ истаживања, било је неопходно проширење временског оквира (од модерне архитектуре 20 века до савремене архитектуре 21 века) и просторног оквира (светске размере).

Презентације је подељена на пет сегмената, у складу са концептом самог истраживања.

Аутори су имали за циљ, не само да укажу на модерна и савремена архитектонска здања као постојеће и потенцијалне атракције, већ и да скрену пажњу на карактеристике и трендове у савременој туристичкој потражњи.

Предавање ће бити на енглеском језику и одржава се у Дому инжењера Никола Тесла", Кнеза Милоша 9, у сали на трећем спрату, са почетком у 13.30 часова.

Сви заинтересовани за присуствовање предавању, неопходно јe да се пријаве путем мејла Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Додатне информације могу се добити на тел. 011/3230-067.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina