*
Društvo arhitekata Beograda - Masterclass

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Masterclass

Pozivamo Vas na javnu prezentaciju međunarodne radionice

BEOGRAD - URBANA MOBILNOST I URBANA REGENERACIJA PRIOBALJA IZMEĐU DVA MOSTA

Amsterdam-Beograd / 13 - 23. Oktobar 2011.

Javna prezentacija - Petak, 21. oktobar u 12h

svečana sala Urbanističkog zavoda Beograda, Palmotićeva 30 (ulaz slobodan)

 

U Društvu arhitekata Beograda, u toku je održavanje desetodnevne međunarodne radionice "Beograd - urbana mobilnost i urbana regeneracija". Iza ovog stručnog naziva krije se vitalni i decenijama aktuelan problem Beograda. Reč je o arhitektonskom i urbanističkom uređenju zone oko Glavne železničke stanice i njenom uključenju u savsko priobalje. Radionica je namenjena studentima arhitekture, građevinarstva, dizajna, polaznicima poslediplomskih studija, mladim stručnjacima različitih opredelenja.

Ideja i koncept održavanja beogradske radionice potekli su od Stadslab European Urban Design Laboratory, holandske neprofitne akademske organizacije, ili tačnije, evropske laboratorije za urbanizam i projektovanje. Ona okuplja stručnjake i teoretičare različitih profila, koji se kroz međusobne susrete i razmenu znanja i ideja, zalažu za stvaranje konzistentnih, održivih i uspešnih urbanih sredina.

Radionicu vode renomirani stručnjaci koji žive i rade u Holandiji - Igor Marko, Slovačka (Form Associates), Mira Milanović, Srbija (City of Amsterdam), Marc Glaudemans, Holandija (University od Applied Sciences in Tilburg) i Reinout Crince, Holandija (Lansingderland Roterdam).

Učesnici radionice će u petak u sali Urbanističkog zavoda Beograda prikazati nove predloge, perspektive i ideje, u cilju proširivanja svesti i informisanosti o stanju priobalja i njegovim odnosom sa širim gradskim područjem, čime se godinama bave beogradski planeri i arhitekte.

Pored Stadslab-a i Urbanistickog zavoda, organizatori radionice su Arhitektonski fakultet u Beogradu, Saobraćajni institut CIP, Beogradčvor,Mašinoprojekt i BINA /Društvo arhitekata Beograda i Kulturni centar Beograda/. Zaključci, predlozi, nova rešenja, proizvodi radionice ... činiće poseban deo programa BINA-e 2012, čija će osnovna tema biti GRAD.

 

S poštovanjem,

Organizatori i učesnici radionice Stadslab Master Class Belgrade

 
 
 
Sponzor Masterclass-a
 

 

 

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina