*
Društvo arhitekata Beograda - Posebna ponuda za članove DAB-a i UAS-a u izdavačkoj kući CLIO

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Posebna ponuda za članove DAB-a i UAS-a u izdavačkoj kući CLIO

nove knjige u Izdavačkoj kući Clio i
posebna ponuda za članove DAB-a i UAS-a; popust 40%

Robert Makarter FRENK LOJD RAJT
preveo sa engleskog Marko Denić
tvrdi povez, latinica, format 19,5 x 13,5 strana 290

puna cena 1.188,00 dinara, cena za članove DAB-a i UAS-a 712,80 dinara

Pionir moderne američke arhitekture Frenk Lojd Rajt (1867-1959) već više od veka predstavlja uzor i inspiraciju generacijama graditelja širom sveta. O tom strastvenom arhitekti, intelektualcu i humanisti naklonjenom demokratskim idealima napisano je mnoštvo knjiga, ali su u njima Rajtova obimna stvaralačka zaostavština i buran privatni život najčešće prikazani potpuno odvojeno.
Knjiga Roberta Makartera izdvaja se iz mora literature o slavnom arhitekti time što uzima u obzir ideje i verovanja koji su oblikovali Rajtov rad i širi intelektualni kontekst u kojem je stvarao, predočavajući nam i važne detalje iz njegovog uzbudljivog privatnog života. Iz Makarterove knjige saznajemo šta je Rajtovu arhitekturu činilo tako revolucionarnom i zbog čega zdanja ovog angažovanog umetnika i konstruktora i danas deluju sveže, moderno, monumentalno.

Robert Makarter je ugledni američki istoričar arhitekture, arhitekta i univerzitetski profesor. Tokom gotovo tri decenije dugog akademskog rada, uključujući i 17 godina vodećih uloga u tri obrazovne institucije, Makarter je podučavao više od hiljadu studenata. Autor je mnogih radova iz oblasti arhitekture, među kojima su: „Understanding Architecture: A Primer of Architecture as Experience“ (2012), „Frank Lloyd Wright: Critival Lives“ (2006), „Louis I. Kahn“ (2005), „On and By Frank Lloyd Wright: A Primer of Architectural Principles“ (2005), „William Morgan: Selected and Current Works“ (2002), „Unity Temple: Frank Lloyd Wright“ (1997) i „Fallingwater: Frank Lloyd Wright“ (1994).

 

Greg Ričards i Robert Palmer
UZBUDLJIVI GRADOVI - Keativni menadžment i revitalizacija grada
prevela sa engleskog Jelica Bukvić
broširani povez, latinica, format 24 x 17, strana 458

puna cena 1.836,00 dinara, cena za članove DAB-a i UAS-a 1.101,60 dinara

Svaki grad ima svoj ritam, svaki je po nečemu prepoznatljiv i jedinstven, svaki je na određeni način udoban za svoje žitelje i zbog nečega primamljiv za goste. Prepoznavanje preimućstava i građenje strategije na osnovu njih stvaraju imidž grada koji doprinosi sveopštem kulturnom, ekonomskom i društvenom napretku. Kulturne manifestacije su jedan od efikasnih načina da grad izgradi svoj identitet i da se razvija. Autori ove knjige, stručnjaci u oblasti marketinga u kulturi Greg Ričards i Robert Palmer, analiziraju moguće načine na koje manifestacije kulture, poput festivala, izložbi i sajmova, pomažu gradovima da postanu prijatnija i poželjna mesta za život. Svoja zapažanja ilustruju iskustvima gradova koji su tokom protekle tri decenije nosili titulu „Evropska prestonica kulture”.

 

Robert Palmer je direktor odseka za Kulturu i kulturnu i prirodnu baštinu u Savetu Evrope, čije se sedište nalazi u Strazburu u Francuskoj. Više od trideset godina radi u sektoru za kulturu gde uređuje festivalske programe i vodi kulturne organizacije. Bio je direktor dve Evropske prestonice kulture – Glazgova 1990. godine i Brisela 2000. godine, a i savetnik u više od deset Prestonica kulture. Kao priznanje za njegov rad, dodeljene su mu brojne nagrade u Velikoj Britaniji, Belgiji i Francuskoj.

Greg Ričards je profesor Studija slobodnog vremena na Univerzitetu u Tilburgu u Holandiji. Jedan je od partnera-osnivača međunarodnog savetodavnog tela Istraživanje i marketing u turizmu, koje se bavi razvojem i marketingom kulturnih događaja. Bio je na čelu tima za evaluaciju mnogih Prestonica kulture, a bio je i savetnik za strategije prilikom konkurisanja gradova za Evropske prestonice kulture. Autor je nekoliko knjiga među kojima se ističu: Cultural Tourism in Europe (1996), Cultural Attractions and European Tourism (2001), Cultural Tourism–Global and Local Perspectives (2007) i Tourism, Creativity and Development (2007).

 

za sve informacije i narudžbine možete se obratiti na telefone (011) 3288-471 i
3035-696, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adresu IP Clio, Gospodar Jovanova 63 (ulaz iz Kneginje Ljubice), Beograd

 

 

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina