*
Društvo arhitekata Beograda - Belgrade FORMAL/INFORMAL - A Research on Urban Transformation

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Belgrade FORMAL/INFORMAL - A Research on Urban Transformation

Pozivamo vas da se u ponedeljak 17. decembra u 18.00h u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta u Beogradu pridružite promociji knjige Belgrade. Formal/Informal: A Research on Urban Transformation.

Posmatrajući Beograd kroz prizmu komplementarnih pojmova formalno - neformalno, knjiga se bavi tokovima i karakterom urbanih promena grada tokom burnih godina postsocijalizma. Počev od istraživanja transformacija nekadašnje moderne prestonice Novog Beograda, preko studije širenja neformalne urbane paradigme tokom 90-tih, knjiga formira sliku Beograda na pragu nove, globalne realnosti, i otvara pitanja o tome koliko se danas njegovi urbani simptomi mogu prepoznati i u drugim evropskim gradovima.

ETH Studio Basel, Institut za istraživanje savremenog grada, osnovan je 1999. godine kao deo Departmana za arhitekturu ETH u Cirihu. Projekat Belgrade: Formal/Informal započeo je 2006., studentskim istraživanjem ETH Studija Bazel u Beogradu u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom. Knjiga je objavljena početkom ove godine u izdanju kuce Verlag Scheidegger & Spiess. Na promociji će govoriti autori knjige, arhitekti i predavači ETH Roger Diener, Marcel Meili, Christian Mueller Inderbitzin i Milica Topalović, i profesori Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić i Ivan Kucina.

ETH BG VERNISSAGE.pdf

O knjizi na veb stranama ETH Studija Bazel i izdavača:

http://www.studio-basel.com/publications/books/belgrade.-formal-/-informal.html

http://www.scheidegger-spiess.ch/

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina